Gietvloeren met veelzijdigheid
Geen enkele gietvloer is hetzelfde; elke vloer heeft zijn eigen uitstraling en unieke kenmerken. Als specialist in diverse soorten gietvloeren bieden wij voor elke stijl, ruimte en toepassing een passende vloeroplossing. Van modern en strak tot robuust en industrieel – elke gietvloer heeft zijn kenmerkende uitstraling en voordelen.
Een greep uit ons assortiment populaire gietvloeren voor een woonhuis, kantoor of winkel zijn:
In de industrie wordt uiteraard voornamelijk de Epoxyvloer toegepast.
Gietvloeren voor elke ruimte en juiste stijl
Bij Berkers Vloeren begrijpen we dat een vloer meer is dan alleen een basis – het is een belangrijk onderdeel van de sfeer in uw ruimte. Daarom kiest u bij ons altijd een gietvloer die perfect past bij uw stijl, wensen én interieur. Of u nu gaat voor een moderne, minimalistische look of juist voor een warme, natuurlijke tint: u kiest uit een uitgebreide collectie kleuren en gietvloeren.
De vloer als fundament van uw ruimte
Wij denken graag met u mee bij het realiseren van uw interieurplannen – en zetten samen met u de eerste stap: de vloer als fundament van uw ruimte. Van deskundig advies over de juiste ondervloer tot het kiezen van de perfecte gietvloer in de uitvoering en kleur die bij u past, begeleiden wij u in elke fase van het proces. Zo leggen we samen de basis voor een interieur dat klopt tot in detail.

De gegoten vloer
Een gietvloer wordt, zoals de naam al aangeeft, gegoten aangebracht. Deze applicatiemethode zorgt voor een naadloze, strakke afwerking die perfect aansluit bij een modern interieur. Door het gebruik van vloeibare materialen zoals epoxyhars, polyurethaan (PU) of cementgebonden gietmortel ontstaat een egale vloer zonder naden.
Het resultaat is een uniforme vloerafwerking met een minimalistische uitstraling. Doordat de vloer volledig naadloos is, oogt de ruimte optisch groter en rustiger. Een groot voordeel is dat u met een gietvloer meerdere ruimtes visueel kunt verbinden. Als de vloer in één werkgang (fase) wordt aangebracht, lopen verschillende vertrekken naadloos in elkaar over – ideaal voor een open indeling van bijvoorbeeld een woonkamer, keuken en hal.
Gietvloeren zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook praktisch. Dankzij de naadloze structuur zijn ze onderhoudsvriendelijk, stofvrij en hygiënisch. Bovendien zijn ze uitstekend te combineren met vloerverwarming, wat bijdraagt aan extra comfort in huis of op kantoor.
Soorten gietvloeren: van strak tot natuurlijk
Er zijn veel verschillende typen gietvloeren, elk met hun eigen uitstraling en materiaalopbouw. Het gebruikte materiaal bepaalt grotendeels het karakter, de afwerking en de toepassingsmogelijkheden van de vloer.
Bij Berkers Vloeren bieden wij een breed assortiment gietvloeren, afgestemd op stijl, gebruik en comfort.
In grote lijnen zijn er 3 verschillende typen gietvloeren op basis van materiaal namelijk; de kunststof-, cementgebonden en mineraal gietvloeren.
1. Kunststof gietvloeren: strak, modern en veelzijdig
De meest bekende soorten zijn de kunststof gietvloeren op basis van epoxy of polyurethaan (PU). Deze vloeren kenmerken zich door hun strakke en egale uitstraling en zijn leverbaar in vrijwel elke gewenste RAL- of NCS-kleur. Een effen kleurvariant staat bekend als de gietvloer Uni.
Voor een levendiger effect kunnen twee kleuren met elkaar worden gemengd. Deze uitvoering staat bekend als een gietvloer DUO, ook wel betonlook gietvloer of marmerlook vloer genoemd. Door de subtiele kleurschakeringen ontstaat een dynamisch, glad oppervlak met diepte.
Daarnaast kunnen in kunststof gietvloeren decoratieve toeslagmaterialen worden verwerkt, zoals kleurvlokken (chips) of metallic effecten, wat zorgt voor een unieke, persoonlijke vloerafwerking.

2. Cementgebonden gietvloeren: robuust en natuurlijk
Naast de kunststof varianten zijn er ook cementgebonden gietvloeren. Deze vloeren hebben een meer natuurlijke en minimalistische uitstraling en worden gemaakt van een cementgebonden minerale substantie. Ze zijn uitermate geschikt voor wie houdt van een rustieke, robuuste vloer met een industrieel karakter.
3. Mineraal gietvloeren: Natuurlijk, puur en tijdloos
Een ontwikkeling binnen de categorie mineraal gietvloeren is de opkomst van het woonbeton – een gietvloer die natuurlijke vulstoffen bevat en daardoor een steenachtig uiterlijk heeft. Voorbeelden hiervan zijn de populaire Lavasteen gietvloer, Minimal Sand gietvloer, Bio Lava en de Bio Cement gietvloer. Deze vloeren worden in meerdere lagen gegoten en gespaand, wat zorgt voor een ambachtelijke afwerking met een warme, natuurlijke look & feel.
Variaties in structuur, kleur en textuur van gietvloeren
Gietvloeren zijn er in talloze variaties, zowel in structuur, textuur als kleur. Het toegepaste materiaal – zoals PU, epoxy of cementgebonden basis – en de manier van afwerken bepalen de uiteindelijke uitstraling en beleving van de vloer. Zo kan een gietvloer strak, glad en modern ogen, of juist levendig, robuust en natuurlijk aanvoelen.

Gietvloer Kleuren
Elke type gietvloer heeft zijn eigen kenmerken én mogelijkheden op het gebied van kleur. Vooral PU gietvloeren en epoxy gietvloeren zijn leverbaar in vrijwel elke RAL-, NCS- of Sikkens-kleur. U kiest een tint die past bij uw ruimte, en vervolgens wordt de vloer speciaal voor u op kleur aangemaakt. Door het zorgvuldig mengen van verschillende pigmenten met kunsthars ontstaat een unieke, egale vloer in de gewenste kleur(en) – volledig op maat samengesteld.
Of u nu kiest voor een gietvloer in betonlook, een rustige uni-tint of een uitgesproken accentkleur: de kleurmogelijkheden zijn eindeloos.
Een grijze gietvloer in betonlook uitvoering alsmede de beige gietvloer zijn momenteel hardlopers in gietvloerenland.
Wilt u hulp bij het kiezen van de juiste vloer en kleurcombinatie?
Willeke Berkers ontvangt u graag in de showroom voor persoonlijk kleuradvies. Haar passie voor kleur en gevoel voor sfeer zorgen ervoor dat uw gietvloer perfect aansluit bij uw interieur.
Gietvloer in mat of hoogglans: wat past bij uw interieur?
Bij het kiezen van een gietvloer speelt de afwerking een belangrijke rol in zowel de uitstraling als het gebruiksgemak. Een gietvloer kan worden uitgevoerd in zowel een matte als hoogglanzende toplaag, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en het gewenste effect in de ruimte.
Standaard werkt Berkers Vloeren een gietvloer af met een matte beschermlaag. Deze matte afwerking zorgt voor een rustige, neutrale uitstraling en is bijzonder geschikt voor woonruimtes waarin sfeer en comfort centraal staan. Mat geeft de vloer een zachte, natuurlijke look en is bovendien beter bestand tegen krassen en gebruikssporen – een praktische keuze voor gezinnen of intensief gebruikte ruimtes.
Wilt u een meer luxe uitstraling? Dan is een hoogglanzende gietvloer een interessant alternatief. Deze glanzende afwerking doet denken aan een design showroom of strakke nieuwbouwwoning en reflecteert meer licht, wat een ruimtelijk en stijlvol effect geeft. Houd er wel rekening mee dat een glanzende toplaag gevoeliger is voor krassen en strepen, wat in het dagelijks gebruik sneller zichtbaar kan zijn.
Kortom: de keuze tussen mat of glans maakt een groot verschil in zowel sfeer, uitstraling als onderhoud. Laat u adviseren in onze showroom om de afwerking te vinden die het beste bij u past.
Is een gietvloer UV-bestendig?
Een veelgestelde vraag bij het kiezen van een gietvloer is of deze UV-bestendig is. Dat is een logische zorg, zeker in ruimtes met veel zonlicht zoals serres, woonkamers met grote ramen of kantoren met daglichttoetreding. Niet elke gietvloer is van nature bestand tegen UV-straling, maar er zijn duidelijke verschillen per type materiaal en afwerkingslaag.
PU gietvloeren: goede UV-bestendigheid
Polyurethaan (PU) gietvloeren zijn van zichzelf redelijk goed bestand tegen UV-licht. Ze behouden hun kleur beter dan bijvoorbeeld epoxyvloeren, en zijn daarmee een uitstekende keuze voor woonruimtes waar daglicht een grote rol speelt. In woonhuizen brengen wij standaard bij PU gietvloeren UV-bestendige topcoating aan, die extra bescherming biedt tegen verkleuring of vergeling.
Epoxy gietvloeren: gevoeliger voor UV
Epoxy gietvloeren zijn doorgaans niet UV-bestendig. Onder invloed van zonlicht kunnen deze vloeren na verloop van tijd vergeling of kleurverandering vertonen. Daarom worden epoxyvloeren vooral toegepast in industriële of utilitaire ruimtes waar UV-licht nauwelijks aanwezig is. Wilt u toch epoxy in een lichte ruimte toepassen? Dan is een UV-stabiele afwerklaag absoluut aan te raden.
UV-bestendige topcoats
Bij Berkers Vloeren werken we in woonhuizen standaard met UV-bestendige aflakken die uw vloer zo goed mogelijk beschermen tegen de invloed van zonlicht. Zo blijft uw vloer langer mooi.
Voorzorgsmaatregelen verkleuring
De eerste en belangrijkste stap is het kiezen van een UV-bestendige gietvloer, zoals een speciale UV-coating. Deze vloeren zijn beter bestand tegen zonlicht en behouden langer hun originele kleur. Gelukkig zijn er nog meer verschillende manieren om dit te voorkomen of sterk te beperken:
- Gebruik zonwering of UV werend glas; Beperken van direct zonlicht in de ruimte helpt om verkleuring tegen te gaan.
- Regelmatig onderhoud en bescherming; Gebruik een mild reinigingsmiddel dat de UV-coating niet aantast en vermijd agressieve schoonmaakmiddelen.

Gietvloer en duurzaamheid
Een gietvloer is niet zomaar een stijlvolle vloerkeuze – het is een investering in de toekomst en heeft een lange levensduur. Gietvloeren worden naadloos gegoten, exact afgestemd op de ruimte. Dat betekent geen snijverlies of overbodig restmateriaal. Elk component wordt zorgvuldig afgemeten en aangebracht – efficiënt en milieubewust.
Duurzaam in dagelijks gebruik
Ook in het onderhoud toont de gietvloer zijn milieuvriendelijke karakter. U heeft geen agressieve schoonmaakmiddelen nodig: schoonmaken met lauwwarm water of een zeepvrij ecologisch reinigingsmiddel volstaat om de vloer schoon en fris te houden. Minder chemicaliën, minder belasting voor het milieu.
Extra duurzaam: gietvloer met vloerverwarming
Als je kiest voor vloerverwarming onder de gietvloer maak je een duurzame keuze. Dit is een duurzame oplossing omdat vloerverwarming minder energie verbruikt en de volledige ruimte gelijkmatig verwarmt.
Gietvloeren zijn van nature warmtegeleidende vloeren, waardoor ze perfect samenwerken met lage temperatuurverwarming. Het efficiënt verspreiden van de warmte zorgt voor een comfortabele leefomgeving én een lagere energierekening.
Kosten gietvloer: Wat bepaalt de prijs per m²?
Bent u benieuwd naar de kosten van een gietvloer? De uiteindelijke prijs per m² hangt af van meerdere factoren. Denk aan het type ondergrond, het gekozen materiaal en de grootte van het vloeroppervlak. Ook uw woonplaats en het geldende BTW-tarief hebben invloed op de totale prijs. In deze tekst zetten we de belangrijkste prijsbepalers voor u op een rij.
Wat kost een gietvloer per m²?
Gemiddeld liggen de kosten van een gietvloer tussen de € 50 en € 125 per m², exclusief BTW en eventuele voorbehandelingskosten van de ondervloer. De exacte prijs hangt sterk af van het type gietvloer. Zo is een industriële epoxyvloer doorgaans voordeliger dan een luxe lava gietvloer. Hieronder lichten we alle kostenfactoren verder toe.

Ondergrond: basis voor de prijs
De staat en het type ondergrond zijn van groot belang voor de totale kosten. Een vlakke, schone ondergrond vereist minder voorbehandeling, terwijl bijvoorbeeld een bestaande tegelvloer eerst volledig geëgaliseerd moet worden.
Een prijsindicatie voor een vloeroppervlakte van circa 50 m² bij een standaard egalisatie tot 3 mm dik is ongeveer tussen de € 20,50 per m² en € 22,50 per m² excl. 21% BTW. Egalisatie brengt extra kosten met zich mee. Als er een nieuwe cementdekvloer is gelegd zijn er meestal geen voorbehandelingskosten. Kortom, hoe meer voorbereiding nodig is, hoe hoger de uiteindelijke kosten per m² gietvloer zullen zijn.
Vloeroppervlakte: hoe groter, hoe voordeliger per m²
Ook het aantal vierkante meters speelt een grote rol. Hoe groter het vloeroppervlak, hoe lager vaak de prijs per m² gietvloer. Dit komt doordat vaste kosten, zoals transport en voorbereiding, over meer meters verdeeld worden. Kleine oppervlaktes kunnen relatief duurder uitvallen.
TIP: groepskorting bij nieuwbouw
Materiaalkeuze: type gietvloer bepaalt de prijs
Er zijn diverse soorten gietvloeren, elk met hun eigen prijsklasse. Populaire keuzes zijn:
- PU gietvloer – strak en glad, comfortabel, gemiddeld tot duur afhankelijk van type UV
- Epoxy gietvloer –vooral gebruikt in industriële ruimtes, voordelig
- Lavasteen gietvloer – luxe uitstraling en uniek karakter, gemiddeld tot iets hoger prijssegment- afhankelijk van type lava vloer
- Microcement of Bio Cement vloeren – natuurlijke look, prijsklasse hoger segment
Het gekozen materiaal en de bijbehorende arbeidstijd zijn dus bepalend voor de uiteindelijke gietvloer kosten. Vraag nu direct een gratis maatwerk offerte aan voor één of meerdere type gietvloeren. Liever eerst de verschillende soorten bekijken? Maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom.
Woonplaats: invloed van transport- en arbeidskosten
Omdat gietvloeren arbeidsintensief zijn en vaak over meerdere dagen worden aangebracht (gemiddeld 4 à 5 dagen), spelen ook de transport- en arbeidskosten een rol. Deze verschillen per regio, waardoor uw woonplaats invloed heeft op de kosten van een gietvloer. Berkers Vloeren realiseert voornamelijk gietvloeren in Noord Brabant, tot een straal van circa 80 km vanaf Eindhoven.
BTW-tarief: 9% of 21%?
Het BTW-tarief is afhankelijk van het type pand en de ouderdom ervan:
- 9% BTW bij renovatie van woningen ouder dan 2 jaar die bewoond zijn (particuliere toepassing)
- 21% BTW voor nieuwbouwwoningen, bedrijfspanden, fabrieken en kantoren
Laat u vooraf goed informeren welk tarief op uw situatie van toepassing is.


Gietvloer leggen: hoe gaat dat in zijn werk?
Het leggen van een gietvloer gebeurt in meerdere stappen en verschilt per type vloersysteem. Elk materiaal, van PU tot cementgebonden gietvloeren, heeft een specifieke opbouw en verwerkingsmethode. Wat al deze vloertypes met elkaar gemeen hebben, is dat ze in meerdere natte lagen worden aangebracht, met tussentijd voor droging en uitharding. Gemiddeld duurt het 3 tot 5 dagen om een gietvloer te leggen, afhankelijk van het systeem en de omstandigheden op locatie.
PU gietvloer leggen
Een PU gietvloer (polyurethaan) wordt aangebracht na het aanbrengen van een epoxy schraplaag. Vervolgens wordt de PU-gietmassa gegoten en met een spaan of rakel uitgesmeerd. Het materiaal is zelfnivellerend, wat betekent dat het zichzelf uitvlakt tot een strak, egaal oppervlak. Na de uitharding van de gietlaag wordt een topcoating aangebracht. Deze beschermlaag bepaalt ook de glansgraad (mat of zijdeglans) en maakt de vloer bestand tegen vuil en dagelijks gebruik.
Epoxy gietvloer leggen
Een epoxy gietvloer wordt op vergelijkbare wijze gelegd als een PU-vloer. Ook hier wordt de vloer gegoten en uitgevlakt met een rakel of spaan. Bij industriële toepassingen wordt vaak geen topcoating aangebracht. Hierdoor ontstaat een hoogglanzend oppervlak dat bijzonder slijtvast en chemisch resistent is. Voor particuliere toepassingen wordt doorgaans wel een coating aangebracht om het oppervlak beter te beschermen.


Cementgebonden gietvloer leggen
Een cementgebonden gietvloer wordt aangebracht op een goed voorbereide ondergrond die eerst is voorzien van een hechtprimer. Na droging wordt het cementgebonden mengsel in één of twee lagen met een vloerenspaan aangebracht.
In tegenstelling tot kunststof gietvloeren (zoals PU of epoxy), worden cementgebonden vloeren vaak nageschuurd en/of gepolijst voor een egaler resultaat. De afwerking bestaat meestal uit een impregneerlaag of een coating in matte of zijdeglans uitstraling, wat de vloer beschermt tegen vuil en vlekken.
Microcement vloer leggen
Een microcement vloer wordt niet gegoten, maar gestuct in meerdere lagen. Na egalisatie van de ondergrond wordt het microcement in minimaal twee dunne lagen met de hand aangebracht. Deze techniek zorgt voor een levendige vloer met natuurlijke kleurnuances en een ambachtelijk karakter.
De afwerking bestaat uit twee tot drie lagen topcoating, afhankelijk van de ruimte. In natte ruimtes zoals de badkamer wordt een microcement vloer vaak drie keer gelakt voor optimale bescherming tegen vocht en kalk.
Minerale gietvloer leggen
Ook een minerale gietvloer, zoals de populaire Lavasteen gietvloer of Minimal Sand gietvloer, wordt in meerdere natte lagen met een vloerenspaan aangebracht. Deze hybride vloeren worden gegoten, maar zijn niet volledig zelfnivellerend zoals een PU-vloer. Ze vloeien wel na, waardoor het oppervlak zich mooi vormt tijdens het drogen.
Het unieke aan deze minerale gietvloeren is de afwerking: in plaats van een standaard rolcoating wordt een dikke, gespaande toplaag aangebracht. Dit geeft de vloer extra bescherming waardoor deze krasbestendiger is dan de overige vloersystemen. Daarnaast zorgt dit voor een ultramatte en natuurlijke uitstraling, perfect voor wie een warme, rustige basis in huis zoekt.
Gietvloer laten leggen?
Bij Berkers Vloeren werken we uitsluitend met hoogwaardige materialen en ervaren applicateurs. Of u nu kiest voor een PU gietvloer, een Lavasteen gietvloer of een cementgebonden gietvloer: wij zorgen voor een strak eindresultaat waar u jarenlang plezier van heeft.
Advies op maat nodig? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom om de verschillende gietvloeren in het echt te ervaren.
Laat u inspireren & informeren, bezoek de showroom
Ontvang vrijblijvend advies en opgave van kosten van de verschillende betonlook vloeren.
Voor elke interieur is er wel een passende naadloze woonbeton of gietvloer vloerafwerking.
Ziet u door de bomen het bos niet meer?
In de showroom kunt u een uitgebreid assortiment woonbeton en gietvloeren bekijken en maken wij u wegwijs in het bos van de betonlook vloeren.
Gietvloer en vloerverwarming: de perfecte combinatie
Een gietvloer met vloerverwarming is een comfortabele, duurzame en esthetisch sterke combinatie. Door de dunne opbouw en uitstekende warmtegeleiding is een gietvloer uitermate geschikt om het rendement van vloerverwarming optimaal te benutten. Of u nu kiest voor een PU gietvloer, een cementgebonden vloer of een mineraal systeem: de vloer voelt aangenaam warm aan en draagt bij aan een energiezuinig binnenklimaat.
Voordelen van gietvloeren op vloerverwarming
- Snelle warmtegeleiding
Dankzij de dunne en dichte structuur geeft een gietvloer de warmte van de vloerverwarming efficiënt door aan de ruimte. - Energiebesparend
U behaalt sneller de gewenste temperatuur, waardoor u zuiniger stookt — zeker in combinatie met een lage temperatuurverwarming. - Geen radiatoren meer nodig
Met een strakke, naadloze gietvloer en vloerverwarming creëert u een minimalistische look zonder storende radiatoren. - Comfortabele warmteverdeling
Geen koude voeten of tochtstromen, maar een gelijkmatige warmteverdeling door het hele vertrek.
Ingebruikname protocol: géén opstookprotocol vloerverwarming meer
Waar voorheen een klassiek opstook- en afkoelprotocol vereist was, is dat bij moderne vloeren en installaties vaak niet meer nodig. Tegenwoordig wordt gebruikgemaakt van een ingebruiknameprotocol, afgestemd op hedendaagse gietvloeren en warmtepompsystemen.
Wat houdt dit ingebruiknameprotocol in?
- Langzaam op temperatuur brengen
De vloerverwarming wordt op een gecontroleerde manier ingeschakeld en in geleidelijke stappen op werktemperatuur gebracht. - Constante temperatuur
In plaats van grote temperatuurwisselingen, hou je de vloer op een constante temperatuur waarbij de procestemeratuur doorgaans niet hoger is dan 30-35 graden Celcius. - Veilig voor gietvloeren
Dit moderne protocol werkt preventief voor spanningen of scheurvorming in de dekvloer en gietvloer en is volledig afgestemd op de eigenschappen van moderne vloersystemen.
Meer informatie over het ingebruikname protocol van vloerverwarming vindt u op de volgende “protocol vloerverwarming”. Op deze pagina treft u ook een beslisschema voor het in gebruik nemen van de vloerverwarming en/of koeling.
Gietvloeren

Lavasteen gietvloer PREMIUM
Een krachtige woonbeton vloer met een steenachtige en natuurlijke uitstraling. De Lavasteen gietvloer PREMIUM kent licht reliëf waardoor een natuurlijke antislip ontstaat en door de kleurnuances en type materiaal is de woonbeton vloer minder besmettelijk. Verkrijgbaar in een breed scala kleuren van zand tot grijs.
• Rustig levendige woonbeton gietvloer
• Stijlvolle, tijdloze design gietvloer

Living Quartz Stone
Stoer en eigentijds, warm en verfijnd tegelijk is de Quartz Stone Gietvloer. De overvloeiende kleurnuances met de zichtbare speciaal geselecteerde Quartz maakt deze vloer uniek. De marmerlook uitvoerig van de Living Quartz Stone Gietvloer is exceptioneel bijzonder.
• Stoer door de verwerking van speciaal geselecteerde Quartz
• Unieke levendige vloer met verschillende kleurnuances

PU gietvloer DUO
Een PU (polyurethaan) gietvloer DUO is opgebouwd uit twee kleuren welke door elkaar worden gemengd waardoor er op de vloer een prachtige, gladde levendige vloer ontstaat.
• Samenspel van twee kleuren door elkaar gemengd
• Strakke, gladde levendige basis.

Bio Cement Gietvloer
Sterke, ecologisch verantwoorde gietvloer en niet minder belangrijk met een bijzonder mooie natuurlijke uitstraling. Eindelijk een gietvloer waarbij er geen afweging gemaakt hoeft te worden tussen uitstraling en kwaliteit! In veel verschillende kleuren verkrijgbaar zowel in de rustig levendige RAW uitvoering of de rustige Classic.
• Sterke, waterdichte en UV stabiele gietvloer
• Watergedragen, vrij van emissies en gebruik gemaakt van 100% natuurlijke vulmiddelen.

Gietvloer NATURE Special
Een unieke gietvloer is de kunststof gietvloer NATURE welke zijn naam dankt aan de toepassing van speciale bio-polymeren en de tropische plan ‘Ricinus Communis’. Na het aanbrengen van de gietvloer NATURE ontstaat er een natuurlijk en uniek betonlook variatie patroon op de vloer.
• Natuurlijk en uniek betonlook variatie patroon
• Special, slechts in 3 kleuren verkrijgbaar

PU gietvloer UNI
Een PU (polyurethaan) gietvloer Uni is een zelf nivellerende, enigszins taaie gietvloer in één kleur. De naadloze gietvloer is glad, heeft geen patronen, effecten of structuren aan het vloeroppervlakte en kan vrijwel in elke RAL en NCS kleur worden gerealiseerd.
• Rustige gladde, strakke basis en egaal van kleur
• Vrijwel in elke kleur realiseerbaar

Quartz Stone Base
De Quartz Stone Base is uitgevoerd in één RAL of NCS kleur meer krijgt een bijzonder speels effect door de onregelmatige zichtbare Quartz welke verwerkt is in de gietvloer. Net iets anders, maar toch een relatief rustige kleurbasis.
• Egale uni kleur met onregelmatige verwerking van speciaal geselecteerde Quartz
• Kunstof vloerafwerking met een unieke uitstraling en enige oneffenheden in het gladde vloeroppervlakte.

Epoxy gietvloer
De Epoxy gietvloer of ook wel EP vloer genoemd is ontwikkeld voor de industrie en wordt voornamelijk bedrijfsmatig toegepast vanwege mechanische belastbaarheid. In de particulieren sector wordt de Epoxy gietvloer toegepast in garages en bergingen.
• Industriële vloer
• Hoge chemische en mechanische belastbaarheid

Transparante matte coating
Afwerking ten behoeve van een nieuwe gevlinderde cementdekvloer of gepleisterde cementdekvloer. De coating zorgt dat de cementdekvloer goed schoon te houden is. Zeer robuuste en industriële uitstraling.
• Realisatie alleen mogelijk in combinatie met een nieuwe cementdekvloer
• Robuuste vloerafwerking en industriële uitstraling

Gietvloer renovatie: vernieuw uw vloer zonder hak- en breekwerk
Een gietvloer staat bekend om zijn duurzaamheid en slijtvastheid. Toch kunnen er na jaren van intensief gebruik krasjes, doffe plekken of beschadigingen ontstaan. Gelukkig hoeft u uw vloer niet volledig te verwijderen: met een professionele gietvloer renovatie ziet uw vloer er weer als nieuw uit.
Gietvloer opnieuw coaten
Bij lichte beschadigingen of normale slijtage volstaat het vaak om de gietvloer te voorzien van een nieuwe topcoating. Deze beschermlaag wordt over de bestaande vloer aangebracht en zorgt weer voor een: frisse uitstraling (mat of zijdeglans), betere bescherming tegen vuil en vloeistoffen en langere levensduur van de gietvloer.
Een nieuwe coating is een snelle en relatief voordelige manier om uw vloer een opfrisbeurt te geven.
Gietvloer Make-Over systeem
Wilt u uw vloer volledig vernieuwen — bijvoorbeeld vanwege diepere beschadigingen, verkleuringen of veranderde woonwensen? Dan is het Make-Over systeem de ideale oplossing.
Bij deze aanpak wordt niet alleen de coating, maar ook de gietlaag zelf opnieuw aangebracht. Dit biedt u de mogelijkheid om:
• te kiezen voor een nieuwe kleur,
• over te stappen op een ander type gietvloersysteem (bijvoorbeeld van Lavasteen gietvloer naar Bio Cement gietvloer),
• oneffenheden of oude schade volledig te herstellen.
Het resultaat? Een vloer die aanvoelt én oogt als nieuw, zonder dat de oude vloer uitgebroken hoeft te worden.


Ontdek de kracht van gietvloeren bij Berkers Vloeren
Of u nu op zoek bent naar een strakke PU gietvloer, een robuuste cementgebonden vloer of een natuurlijke minerale variant zoals de lava gietvloer — bij Berkers Vloeren combineren we vakmanschap met hoogwaardige materialen. Wij begeleiden u persoonlijk bij elke stap: van advies en kleurkeuze tot een perfect aangebrachte gietvloer die jarenlang meegaat.
Wilt u de verschillende mogelijkheden in het echt ervaren?
Kom langs in onze showroom of neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.
Wij denken graag met u mee over de ideale gietvloer voor uw woning of project.